Kristianstad kämpade men Guif vann

Publicerat: december 21, 2011 i Guif, IFK Kristianstad

SE FILMEN HÄR

IFK Kristianstad inledde bäst och tog ledningen med 1-2 men sen kom Guif in i matchen och dominerade resten av första halvlek. Kristianstad vägrade dock att ge sig och i slutet av andra halvlek kom IFK tillbaka i matchen men Guif kunde ändå vinna med två mål. 27-25 (13-7).

- Vi spelade ett fantastiskt bra försvarsspel i början och ett ganska bra anfallsspel. Vi hade en klar ledning efter 40 minuter och efter det så slappnar vi av och bjuder in IFK Kristianstad i matchen men till slut så vinner med bara med två bollar, säger lagkapten Haukur Andrésson.

Guif gjorde det mesta bra och ryckte åt sig en rejäl ledning i en första halvlek. Richard Larsson storspelade i målet men efter 16 minuter så fick han en boll i ansiktet och tvingades se resten av matchen från bänken. Guif fortsatte att mala på i inledningen av andra halvlek och fyra minuter in i andra halvlek så har Guif ryckt till 17-8 och IFK tvingas ta timeout för att få ordning på spelet. Guif börjar slarva med avsluten och genast blir det match igen även om tiden är för knapp för att IFK Kristianstad ska hinna ifatt.

Mattias Zachrisson gjorde sex mot Kristianstad.

- Det var en ganska svängig match och det kändes som om det var avgjort efter det tio första minuterna i andra halvlek men dom kommer tillbaka i matchen och gör det bra. Det var väl ingen jättebra avslutning av oss men vi tog ändå två poäng, säger Mattias Zachrisson.

Vilka i Guif tycker du var bäst idag?

- Tholin gjorde en bra andra halvlek och fick tag i många enkla kontringsmål och våra målvakter är bra.

Vad tycker du om din egen insats idag?

- Jag var lite ojämn, kastade bort lite bollar men det blir väl godkänt till slut.

Serien vänder nu och ni möter IFK Kristianstad på bortaplan på annandagen. Hur ska ni göra för att vinna då?

- Vi ska vara fokuserade och spela vårt spel och då kommer det nog att gå vägen tror jag, avslutar Mattias Zachrisson.

IFK Kristianstad kämpade väl och visade på en god moral när de tog sig tillbaka i matchen även om Guif redan avgjort matchen.

Kenneth Andersson, tränare i IFK Kristianstad.

- Jag tycker att vi börjar riktigt bra och får några kontringar men tyvärr så bränner vi dom och Guifs målvakt gör en jättebra start. Helt plötsligt så vågar vi inte ta de lägen vi skapat och blir fega framåt och så får Guif en massa kontringar och vi får dom emot oss. Helt plötsligt så leder Guif med sex, sju mål och då är det tufft att hämta igen det. Vi gör ett bra försök i andra och är uppe i två måls underläge men det är väl i och för sig lite smickrande siffror, vi var ju aldrig riktigt nära. Det kommer ju en match till och då ska komma närmre,  säger Kennet Andersson, tränare i IFK Kristianstad.

Vilka tycker du var bäst i IFK Kristianstad idag?

- Vår målvakt Jesper Larsson var bäst och sen tycker jag att våra juniorer som Oskar Hansson och Anton Lindskog gör det bra.

Hur känns det att spela här i sporthallen?

- Ja , jag har aldrig vunnit här men jag hoppas att det kommer någon gång. Det är svårt att vinna här, avslutar Kenneth Andersson tränare i IFK Kristianstad.

Nu vänder serien och Guif får äran att möta IFK Kristianstad på annandagen den 26 december men då på bortaplan inför en ännu större publik. IFK Kristianstad leder ju publikligan och Guif är är tvåa men i tabellen så är det annorlunda. Guifkillarna kan fira jul som serieledare.

About these ads
Kommentarer
 1. Jakob skriver:

  Jesper Larsson, inte Jensen :) Fin blogg!

 2. Handbollsblogg skriver:

  Hej Jakob
  Oj, bra att du upptäckte vårt misstag. Nu är det fixat. Tack för att du gillar vår blogg. Ha nu en riktigt god jul och återkom gärna till bloggen!

  / Helga

 3. Orange skriver:

  Snygg blogg!!
  Grattis till segern!
  Nu hoppas vi på omvända siffror i Kristianstad på Annandagen;=)
  Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s