Rysare i första kvartsfinalen

Publicerat: mars 28, 2012 i Guif, Malmö


Efter 60 minuter så stod det 27-27 i den första kvartsfinalen mellan Guif och Malmö. Det krävdes förlängning med 2 x 5 minuter för att avgöra matchen. Guif ryckte direkt i den första förlängningen och tog en ledning med tre mål och efter det kunde Guif hålla ifrån och till slut vinna matchen med 32-30.

- Det blir mycket känslor nu när det är slutspel. Två lag som vill väldigt mycket. Vi blandar väldigt bra spel med ett spel med slutspelstendenser där spelarna spänner sig lite för mycket. Det är skönt att vi lyckades vinna till slut. Det är viktigt inför fortsättningen, sa Kristján Andrésson.

Varför tror du att det var så jämt?

- Det är slutspel och vi möter ett Malmö som är bra. Det blir mycket känslor och Steffen Nielsen i Malmös mål var nog bäst på plan idag. Hade vi lyckats få honom lite mänskligare så hade vi nog vunnit på 60 minuter.

Vad tar ni med er till Malmö på söndag från den här matchen?

- Vi tar med oss kämparinställningen och viljan att vinna trots att ju Malmö förde hela första halvleken så lyckades vi kämpa ikapp.

Vad ska ni rätta till för något?

- Vi ska försöka bli ännu skickligare i våra avslut från nio meter, avslutar Kristján Andrésson.

Robin Hallberg var magisk i målet.

Guiftränarna lät båda målvakterna dela på den första halvleken och efter det var det redan klart att den målvakt som gjorde bäst ifrån sig skulle få stå hela andra halvlek. Robin Hallberg kom in i spelet ju längre matchen gick och gjorde till slut en riktigt bra match och efteråt så hyllande han publiken och Röda Havet.

- Så fort vi ger lite energi på planen så hänger Röda Havet med på den nya läktarsektionen och då höjer publiken oss, sa Robin Hallberg.

I de övriga matcherna så kom två skrällar, Lugi vann borta mot Ystad och Kristianstad vann borta mot Alingsås. Lugi visar att de är bäst när det verkligen gäller och det skulle inte förvåna oss om Lugi tar sig ända fram till semifinal. Kristianstad har nu också fördel mot Alingsås.

Nästa match blir på söndag och den sänds direkt av SVT. Supporterklubben Röda Havet samlas på Ölkultur och ser matchen tillsammans men några kommer säkert att ta sig till Malmö för att heja på killarna i Guif på vägen mot SM-guldet.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s